רעש

רעש

מאת: יעל בשור. 

רעשים בזוגיות - יעל בשור, קישורי אימהות

 

העולם שלנו הוא עולם רועש. יש רעשים חזקים אבל נעימים כמו למשל קהל במשחק או מעודדים בריצת מרתון ויש רעשים לא נעימים כמו אזעקה. ההקשר של הרעש חשוב לא פחות מעוצמתו.
זה לגבי רעשים פיזיים מבחוץ ששומעים באוזניים.

ומה לגבי רעשים שבאים מבפנים?

אנחנו יודעים שמשהו מפריע לנו ואנחנו לא יודעים מה. ופתאום אנחנו מבינים שיש איזה רעש פנימי שמפריע לנו. משהו שמזמזם בפנים וקשה לנו להשקיט אותו. קול פנימי שמטרטר ואומר לנו שאנחנו לא מספיק טובים, לא מסוגלים, שהתפקיד שאנחנו עושים גדול עלינו, שאנחנו לא מצליחים לחנך את הילדים שלנו נכון. רעש כזה.

גם בזוגיות יש רעשים.

סיפור על זוג שנקרא להם לצורך העניין גיל ודנה. הם באו לטיפול ודיברו על הקשר ביניהם. די מהר גיל אמר שבכל פעם שדנה מבקשת ממנו לעשות משהו, היא בודקת אחרי שהוא עושה את זה, שהוא עשה את זה נכון. למשל, אם היא מבקשת שהוא ישטוף כלים, היא בודקת שהכלים שטופים היטב. אם הוא מקפל כביסה היא בודקת שזה מקופל כמו שהיא אוהבת.רעש - יעל בשור, יועצת זוגית, קישורי אימהות

הוא מתחרפן מזה. הוא מרגיש שהיא מתנהגת אליו כאל ילד קטן. דנה מצידה אמרה שאם הוא היה עושה את הדברים כמו שצריך היא לא הייתה צריכה לבדוק אחריו. גיל אמר שלא משנה מה הוא עושה היא תמיד הולכת אחריו ובודקת אותו ואז מעירה לו שהוא לא עשה ככה או כן עשה ככה ונמאס לו.

הם התחילו להתווכח בחדר וממש היה קשה לעצור את הויכוח שלהם שנדמה שהם כבר עשו עליו כמות נכבדת של חזרות. החדר היה מלא רעש אך מה שהיה ברור זה שבפנים יש להם רעש אחר. אחרי כמה שאלות ומשחק תפקידים התברר שאצל גיל, הבדיקות של דנה מעוררת רעש פנימי אצלו. גיל היה הצעיר בילדי המשפחה וההורים שלו התייחסו אליו תמיד כאל ילד קטן. בכל פעם שנתנו לו משימה, אחד האחים שלו היה בודק שהוא עשה את זה כמו שצריך וההורים שלו תמיד העירו לו שהוא מפונק ולא עושה את המשימות שמוטלות עליו. כשדנה מעירה לו זה מחזיר אותו לילדות ומרגיז אותו. בעצם ההערות של דנה אצלו בראש מעוררות רעש הרבה יותר גדול ממה שהן במציאות כי הן מהדהדות את ההערות של ההורים שלו.

והקושי הכי גדול?

הקושי הגדול הוא שהם לא מדברים על זה. הם מאפשרים לרעש הזה להרעיד להם את החיים. הם צועקים את זה. הם רבים וצועקים אבל לא באמת מקשיבים ולא באמת אומרים מה מפריע להם.

כשדנה שמעה בחדר שהצעקות שלה מזכירות לו את ההערות של ההורים שלו, היא מאוד הופתעה. היא אמרה שאף פעם לא הבינה את התגובה המוגזמת של גיל לזה שהיא העירה לו על כך שחולצה לא הייתה מקופלת נכון. גיל שמע לראשונה שמבחינת דנה, ההתרגזות שלו מזכירה לה את התגובות של אבא שלה שהיה רגזן ולא העריך את אמא שלה ובכל פעם כשהוא צועק עליה

הקושי בזוגיות, יעל בשור , ארגון נטוורקינג קישורי אימהות

צילום: גדי וקסלר

היא מרגישה לא מוערכת כשבעצם זה בכלל לא מה שגיל אומר.

בקיצור, התקשורת הרועשת שלהם מונעת מהם להקשיב באמת אחד לשני ולברר איך הם יכולים לשפר את הזוגיות שלהם, במקום לאטום את עצמם אחד לרעש של השניה.

הסיפור של דנה וגיל ממחיש לנו שצעקות אינן תקשורת וכשיש הרבה רעש רצוי ללכת ולדבר בנוכחות אדם נוסף שיעזור לתקשר בצורה נכונה ונקיה מרעשים פנימיים ובהכרח ישקיט את הרעשים החיצוניים.

 

יעל בשור
קופיא – יועצת זוגית ומגשרת.
אתר: www.yaelbesor.com
פייסבוק: https://www.facebook.com/coppia.yael/
מעגל באר שבע