עוגת הפסח שלי

עוגת הפסח שלי

מאת: נטע מולה סופר. 

עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו

מצרכים:עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו - נטע מולה סופר
3 תפוחים פרוסים לקויות
3 אגסים פרוסים לקוביות
1/2 כוס ליקר אמרטו
כפית סוכר חום
כפית קינמון

לתערובת:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס תפוזים או שמנת מתוקה או שמנת צמחית
גרידת קליפת תפוז שלם
1/4 כוס ליקר אמרטו
2 כוסות קמח תופח לפסח
1/2 כוס קמח שקדים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
50 גרם צימוקים – לא חובה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים חצאי יפים
50 גרם פקאן
תבנית עגולה 26 ס”מ משומנת

הכנה:

  1. הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד.
  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  3. מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית
  4. מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב
  5. יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים
  6. מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט
  7. אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר
  8. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר

 

תיהנו
חג אביב שמח מלא שוקולד ויין

נטע מולה סופר – שף שוקולטייר
https://www.facebook.com/netachocolate4u/

מעגל פתח תקווה בוקר