עוגת הפסח שלי
עוגת הפסח שלי
מאת: נטע מולה סופר.
עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו
מצרכים:
3 תפוחים פרוסים לקויות
3 אגסים פרוסים לקוביות
1/2 כוס ליקר אמרטו
כפית סוכר חום
כפית קינמון
לתערובת:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס תפוזים או שמנת מתוקה או שמנת צמחית
גרידת קליפת תפוז שלם
1/4 כוס ליקר אמרטו
2 כוסות קמח תופח לפסח
1/2 כוס קמח שקדים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
50 גרם צימוקים – לא חובה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים חצאי יפים
50 גרם פקאן
תבנית עגולה 26 ס”מ משומנת
הכנה:
- הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד.
- מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
- מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית
- מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב
- יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים
- מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט
- אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר
- לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר
תיהנו
חג אביב שמח מלא שוקולד ויין
נטע מולה סופר – שף שוקולטייר
https://www.facebook.com/netachocolate4u/