4 צעדים פרקטיים שיאפשרו לך ליהנות מחופש בניהול העסק העצמאי שלך

4 צעדים פרקטיים שיאפשרו לך ליהנות מחופש בניהול העסק העצמאי שלך

מאת: גילה בן עובד

כל החיים חלמת להגשים את ייעודך, להגשים את חלומותיך, להיות אדון לעצמך. חופשיה, יצירתית ,להפיץ את הבשורה לעולם. לעבוד כל החודש בשביל עצמך בלי שום בוס על הראש. והנה את עצמאית בשטח ויש לך את מלוא החופש לנהל את העסק שלך,את הבייבי שלך. אבל אז את מגלה שהמשכורת החודשית לא נכנסת כבר בול בזמן. שיש חודשים "חלשים" בשנה,שאת מתקשה לסגור את החודש ושהלקוחות לא תמיד משלמים בזמן. וכשמגיע ה-15 לחודש את מתקשה לשלם את המע"מ.

במשפחות רבות, הניהול הכלכלי נמצא בידי בן הזוג בלבד, והנשים לרוב מוותרות על ניהול הכספים של המשפחה. כבת זוג בכלל וכעצמאית במיוחד, את חייבת לקחת יוזמה ולהיות מאוד מעורבת בכל הקשור לניהול הכספים בבית ובעסק. זה ייתן לך ביטחון ,שקט, סדר, ובעיקר יאפשר לך להתרכז במינוף העסק שלך.

הצעד הראשון: לדעת בדיוק מהן הוצאות הבית והעסק ולבנות חומה 

חשוב לנהל שני חשבונות בנק נפרדים – אחד לבית ואחד לעסק.
הוציאי את תדפיסי הבנק וכן את תנועות כרטיסי האשראי ברבעון האחרון. מייני בצורה מדויקת את ההוצאות ושייכי כל הוצאה לקטגוריה שלה:
הוצאות קבועות (משכנתא/ שכירות/ הלואות, ביטוחים).
הוצאות תקופתיות (חשמל ,ארנונה, מיים, קייטנה) הוצאות שוטפות (אוכל, בילויים, אוכל בחוץ,מתנות).
בנפרד – הוצאות העסק ( דברי דפוס, הנהח"ש, רו"ח, קניות מספקים).
בכל פעם שתיתקלי בהוצאה תשאלי את עצמך- אם לא היה לי עסק האם הייתי מוציאה כסף על זה ? אם ענית לא- זו הוצאה ששייכת לעסק בלבד. אני לא מדברת על הוצאות מוכרות המוגשות לרואת החשבון , אלא רק להוצאות שאת משלמת בפועל עבור העסק.
לדוגמא- אם את עצמאית שמשרדה בבית, הוצאת הארנונה תתקיים בכל מיקרה אם יש עסק וגם אם אין. לעומת זאת תשלום לרו"ח או קניית חומרי גלם לעסק זו הוצאה השייכת לעסק בלבד.

לדעת בדיוק מהן הוצאות הבית והעסק ולבנות חומה - גילה בן עובד

הצעד השני: מזעור והקטנת הוצאות. 

חשוב שתהיי כל הזמן עם היד על הדופק ותבחני את ההוצאות ברמה חודשית, הן של הבית והן של העסק. השווי מחירים בין הספקים, בדקי את הוצאות התקשורת והוצאות המזון של המשפחה (בסעיפים אלו ניתן להוזיל מיידית בכ-30 אחוזים) ונהלי מעקב אחר משיכות המזומנים. קשה מאוד לזכור עבור מה נמשך כסף מחשבון הבנק. תוכלו לפתוח קבוצת וואטס אפ זוגית ולנהל שם מעקב ובקרה אחר כל ההוצאות. תיזמי שיחה כל רבעון עם רו"ח כדי לבחון אם המיסים שאת משלמת הן בהתאם להכנסות על מנת שלא תופתעי כשתגישי את הדוח השנתי.

הצעד השני: מזעור והקטנת הוצאות - גילה בן עובד

הצעד השלישי: העבירי לעצמך משכורת. 

כעת, לאחר שאת יודעת במדויק מהן הוצאות המשפחה, קבעי סכום קבוע שיעבור לחשבון המשפחה על מנת לכסות את הוצאות הבית. אם נניח הוצאות המשפחה מסתכמות ב 12,000 ₪ ובן זוגך מפקיד משכורת בגובה של 6,000 ש"ח, אז העבירי לעצמך משכורת של 6,000 ₪ לכיסוי הוצאות המשפחה.
בחשבון העסקי תצטבר יתרה מההכנסות השונות , בניכוי תשלומי מיסים, תשלומים לספקים וכו' .
לאחר שהדוח השנתי יוגש ותשלמי את חובות המס בגינו, תדעי מהי היתרה שהצטברה בחשבון לרווחת המשפחה והעסק.

הצעד הרביעי: תזרים המזומנים של העסק. 

נהלי מעקב קבוע לגבי כניסות ויציאות עתידיות של כספים מהחשבון העסקי. זה יכול להיות בקובץ אקסל או במחברת , או באמצעות תוכנת הנה"ש שבה את משתמשת.
עסק דורש מזומנים שיספיקו לתפעול השוטף לפחות חצי שנה קדימה .זה מאוד חשוב להתפתחות העסק. ה"בייבי שלך" ללא מזומנים יתקשה ל"חיות" לאורך זמן ויתקשה להתפתח. נדרשים מזומנים לבניית תוכנית עסקית טובה, לחומרי גלם, לשיווק ופרסום במדיות השונות וכו'.
כשיש לך מרווח של חצי שנה חשוב לחתור ללא הפסקה להגדלת ההכנסות , כשאת רגועה את יכולה להיות יותר יצירתית וכך למכור טוב יותר את מוצרייך.

הצעד הרביעי: תזרים המזומנים של העסק - גילה בן עובד

נהול הכסף ייתן לך בטחון , סדר ושקט. ביטחון כלכלי יוצר שפע רוחני ושקט נפשי להגשים את ייעודך, להיות משוחררת כשאת יוצרת ומביאה לעולם את חלומותייך.
כעת תוכלי להמשיך להיות עצמאית בשטח וגם ליהנות מהחופש שניהול העסק שלך מאפשר לך.

4 צעדים פרקטיים לניהול עסק עצמאי, מאת: גילה בן עובד - קישורי אימהות

 

גילה בן עובד – מנטורית לכלכלת המשפחה ויועצת אישית למשכנתאות

דף פייסבוק: www.facebook.com/gilabenoved