נשירת שיער

נשירת שיער

מאת: עדנה בריל. 

במסגרת הפעילויות שלי, בנושא השיער, עולה הנושא הכאוב לכולנו – נשירת שיער.
כדי לטפל בבעיה, יש להבין את מבנה השערה.

 

על מבנה השערה

השערה בנויה מחלבון, ויטמינים ומינרלים שונים ודומה במבנה שלה לציפורן.
השערה הינה תא מת ולכן כשאנחנו מסתפרות אנחנו לא מרגישות כאב בשערה עצמה. מה שנושם וחי זה אותו זקיק אשר מזרים לשערה דם אשר לו היא זקוקה על מנת להמשיך להתקיים.

אני רוצה להדגיש, נשירת שיער, כ-50-100 שערות ביום זהו תהליך טבעי לחלוטין. מעבר לכמות זו, יש צורך בבדיקה רפואית.
אחד הגורמים העיקריים לנשירת שיער הוא מתח נפשי – סטרס. על מנת להתמודד, הגוף שלנו עושה לעצמו סדר עדיפויות. על האיברים החשובים ביותר, כגון: מוח ולב לא ניתן לוותר בעוד שעל איברים פחות חשובים ניתן לוותר, כגון : ציפורניים ושיער. לכן, במצבי סטרס כשהגוף אמור להקצות משאבים כדי להתמודד עם מצב חריג הוא קודם כל יגן על הלב ועל המוח ויקצה להם את הוויטמינים והמינרלים שהם צריכים. ויחד עם זאת, על מנת להתמודד עם המצב הוא יוותר על איברים פחות קריטיים ושם נראה את ההשפעה של הסטרס: שיער שמתחיל לנשור, ציפורניים סדוקות וכדומה.

מה שחשוב, מעבר לטיפול נכון, זה לא להיכנס למעגל קסמים של הגדלת הלחץ הנפשי בגלל הנשירה.
במקרה של סטרס יש לזהות את הגורמים לו ולעזור לגוף להירגע, ע"י תרגילי נשימות, שתיית חליטות מרגיעות, פעילות ספורטיבית. גם עיסוי הקרקפת בין שתיים לשלוש דקות ביום כשהראש מוטה מטה, על מנת להזרים דם לשורשי השיערה יעזור להקטין את הלחץ ואת הנשירה. כמו כן, לאחר סטרס ממושך ניתן לצרוך ויטמיני B רצוי ממזון (ולא בטבליות) כמו: איברים פנימיים, חלמוני ביצים, פולי סויה, דגים, בוטנים ומוצרי דגנים מלאים.

גורם מאד נפוץ לנשירת השיער, נטילת תרופות, או שילוב של מספר תרופות. במקרים אלו, יש להתייעץ עם רופא המשפחה.
לסיכום: בעונות מעבר, אחרי לידה, לפני קבלת המחזור החודשי, יש נשירה טבעית מואצת והגוף חוזר לעצמו. במקרים של נשירה מאסיבית יותר, ממליצה לכולנו לבצע בדיקות דם תקופתיות, על מנת לבדוק אם ישנה בעיה נוספת שיש לטפל בה. כמו תת פעילות בלוטת התריס, תזונה לא מאוזנת, דיאטות חריפות לא מאוזנות שגורמות למחסור בוויטמינים חיוניים או אנמיה.
חברות יקרות. השיער שלנו, זהו ה"כתר", על הראש וכך צריך להתייחס אליו. תספורת מתאימה לסוג השיער ומבנה הפנים ושימוש נבון במוצרים איכותיים, פותרים חלק גדול מבעיות קשב וריכוז בשיער שלכן.

 

טיפ שימושי וביתי להתמודדות עם נשירת שיער שאני ממליצה עליו מאד. 

רוזמרין הוא צמח רב-שנתי שהפך נפוץ מאוד בישראל, בעיקר בגלל האקלים. הוא צומח כענפים צפופים שעליהם עלי מחט ירוקים-אפורים ותפרחת כחולה. זהו צמח עתיק בעל סגולות מיוחדות. ברפואה הקונבנציונאלית נעשה בו שימוש בעיקר לטיפול בכאבי ראש ומגרנות, כמו גם לטיפול בבעיות עיכול ולהרגעת הגוף.
מסתבר שבין סגולותיו של הצמח, יש לו גם יכולת לחזק את שורש השערה ולמנוע נשירה. השיטה פשוטה והסוד הוא בחליטה!

כיצד להכין חליטת רוזמרין?

• יש לקחת ענף רוזמרין ולקלף ממנו את העלים.
• את העלים יש להכניס לסיר מים ולחמם עד לרתיחה.
• לאחר הרתיחה יש לצנן את הסיר עם העלים המושרים בו ל- 24 שעות .
• כעבור יממה מוציאים את העלים ומעבירים את החליטה האדמדמה לבקבוק או צנצנת ושומרים בקירור.

כיצד להשתמש בחליטה?

בסוף כל חפיפה או הרטבת השיער, כשאתן עדיין במקלחת, יש לצקת על הקרקפת הרטובה את חליטת הרוזמרין ולתת לנוזל לטפטף על השיער. ניתן להעביר אצבעות על הקרקפת כדי לוודא שהנוזל התפשט, כמו גם להחליק אותו על קצוות השיער.
מכיוון שהחליטה אוחסנה במקרר, התחושה הראשונית של הנוזל על הקרקפת היא מעט מצמררת, אך מהר מאוד תחושו רעננות.
אין צורך להשתמש בכל הכמות שחלטנו, אלא בכמות מספקת בהתאמה לאורך השיער.
אחרי עיסוי הרוזמרין, לא שוטפים את השיער אלא מלפפים אותו במגבת ומשאירים לכ-10 דקות כדי לאפשר לחליטה לחלחל אל שורשי השיער החלש.

לידיעתכן, יתכן והמגבת תיצבע מעט באדום אך הצבע יורד בכביסה. לעומת זאת, על השיער לא נותרות עקבות שמנוניות או ריח גס, להיפך – מהר מאוד תשימו לב שהוא מבריק וחזק יותר והנטייה שלו להישבר או לנשור תצטמצם פלאים!

אחרי השימוש בחליטת הרוזמרין ניתן לעצב את השיער כרגיל.

אין הגבלה לשימוש בחליטה, מכיוון שמדובר בפתרון טבעי ולא כימיקלי, אפשר ואף רצוי לעסות את הקרקפת ברוזמרין באופן יומיומי.

 

עדנה בריל – 'עדנה המלקטת' מוצרי שיער

אתר: www.gift-il.co.il/
פייסבוק: https://www.facebook.com/emerald.edna/