עיצוב אירועים אומנות החושים ומה שביניהם

עיצוב אירועים אומנות החושים ומה שביניהם

מאתר: קורין דגן אורלוב. 

עיצוב אירועים

זה בעצם מעשה של קסמים. זה להלביש את האולם, גן האירועים , מתחם האירוע לנשף.

כידוע לכולם, בסיפור סינדרלה שבחצות השעון תקתק אז סינדרלה נסה לדרכה, הכרכרה הפכה לדלעת וסינדרלה חזרה למראה החיצוני שלה הבלתי זוהר ומצודד בבגדי הסחבות ואילו המראה המלכותי והאצילי שלה נמוג.

עיצוב אירועים אומנות החושים ומה שביניהם - בלוג | ארגון הנטוורקינג קישורי אימהות

אז איך בכל זאת גם בחצות שהשעון יתקתק וכל האורחים יחלו אט אט לחזור לביתם עדיין נוכל לשמור על הקסם. ובכן התשובה לכך היא על ידי עיצוב אירוע שבו אנו נותנים במה לכל החושים. רבים נוטים לחשוב ולהאמין , לעתים גם אנשים שעובדים בתחום עיצוב אירועים, שמה שצריך כדי שהאירוע יהיה מוצלח ויעבור זה ויזואליות מנצחת בלבד כלומר מצב שבו אנו מפעילים רק את חוש הראייה.

נהנים מן המראה שנגלה לעינינו ותו לא. כדי לשמר את חווית הלקוח והאורחים מן האירוע גם אחרי שהאירוע נגמר אנו נשתמש במקסימום החושים, בחוש הראיה, בחוש הריח ובחוש המישוש. נמחיש את העניין על ידי דוגמא מתחום האוכל שכולנו כל כך אוהבים. לו הייתם מגיעים למסעדה והייתם רואים תבשיל מלא בירקות ומרכיבים שונים והכל מאד צבעוני, מריחים את ניחוחות התבלינים האקזוטיים , בלוטות הטעם אצלכם היו מיד עובדות, אתם כבר הייתם מדמיינים את הטעם ואת המרקמים השונים של הרכיבים השונים של התבשיל עוד לפני שטעמתם אותו, וחושבים שאם האוכל נראה ומריח כל כך טוב אז הוא בטוח גם מאד טעים.

אתם טועמים את האוכל וחווית החושים עוטפת אתכם בכל ביס של האוכל גם שלא נותר כבר פירור. כלומר על ידי שימוש בחושים יצרנו אצלכם בראש כבר חוויה ותפיסה לגבי האוכל, איך הוא יהיה, איך ירגיש כל ביס וביס בפה שלכם. הטעמים והמרקמים השונים שתחוו, והזיכרון המתוק שיישאר אצלכם עמוק בפנים…אז גם כשבאים לעצב אירוע מכל סוג שהוא אנו משתמשים בחוויה רב חושית שעוטפת את הלקוח ומעצימה את חווית העיצוב שלו.

אומנות החושים

חוש הראיה – השימוש בו ייעשה על ידי צבעים שיוצרים ניגודיות , נשתמש בצבעים שהם בעצם ממוקמים אחד מול השני על גלגל הצבעים. למשל אדום+ ירוק, סגול+ צהוב, כחול+ כתום.

עיצוב אירועים אומנות החושים ומה שביניהם - מאתר: קורין דגן אורלוב

חוש הריח – נשתמש בחומרים טריים בלבד, פרחים טריים, פירות טריים, ירקות, צמחי תבלין, שמנים ארומטיים וסבונים ריחניים. הפרחים הטריים בניגוד לפרח המלאכותי משדרים תדר ואנרגיה מסוימת מעבר לריח הטוב שהם מפיצים. כך למשל הפרח הצהוב והכתום משדרים חמימות עליזות שמחה מראה קיצי ושובב, הצבע הוורוד משדר רכות נשיות אופטימיות. הצבע האדום משדר אהבה, נועזות נחישות צבע החיים הצבע של הדם, צבע האהבה. וכך הלאה.

חוש המשוש – נשתמש בחומרים עם מרקמים שונים וטקסטורות שונות. כמו שילוב של זכוכית ועץ, זכוכית ומתכת, נשלב גם פשתן ויוטה. שימוש בחומר קר כמו זכוכית משולב בחומר חם כמו עץ. הזכוכית יוצרת מראה מאד נקי יוקרתי ואלגנטי. העץ משדר מאד חמימות ויוצר קרבה ואינטימיות בין האנשים.

דוגמאות לשילוב אלמנטים רב חושי בעיצוב אירוע הן:

  • שילוב של פרי ופרח בסידורי פרחים , אפשרי גם ירק ופרח או רק ירקות , רק פירות.
  • פינת לימונדה עליזה וססגונית – עם המון לימונים ונענע, שעוד שלפני שהאורחים מגיעים לפינה זו וטועמים אותה הם כבר מריחים אותה
  • במתחם השירותים וכיורים לשטיפת ידיים- הייתי משלבת שמנים ונרות ארומטיים, סבונים ריחניים, בתוך כלים דקורטיביים
  • בפינת קפה/תה-עציצי תבלין, מקלות קינמון , פירות הדר ותבלינים מיוחדים שיפיצו ריח נעים ומיוחד .בכלים דקורטיביים.

ומה שביניהם

זו התפיסה שאנו בונים אצל הלקוח והאורחים בראש לגבי האירוע והעיצוב, זו החוויה שאנו בונים אצלם עמוק בתודעה , חוויה של העיצוב, שעוטפת אותם וככל שנשתמש ביותר חושים ואלמנטים של עיצוב מיוחדים החוויה מתעצמת. זה מה שגורם לקסם להיות נוכח ולהישאר בתודעה בלב ובזיכרון האנשים גם הרבה אחרי שהאירוע מסתיים… אז פשוט להעז, לחשוב מחוץ לקופסא על שילובים מפתיעים של כל החושים. כל חוש הוא כחומר ביד היוצר.. המעז מנצח… ובגדול !!

 

קורין דגן אורלוב – קסם האדמונית עיצוב אירועים ושזירת פרחים 

דף פייסבוק: www.facebook.com/kesemhaadmonitkorinorlov