כששוקולד וסתיו כך לפתע נפגשים

כששוקולד וסתיו כך לפתע נפגשים

מאת: נטע מולה סופר.

והיום יסופר על כל החושים שמתנסים עם בוא הסתיו ונקנח במתכון שוקולטה מחבק חושים עם טוויסט מתוק.כששוקולד וסתיו נפגשים לפתע, מאת: נטע מולה סופר | בלוג - ארגון קישורי אימהות

הכל התחיל בבוקר יום גשום וסתווי עם ריח של תחילת החורף… העלים החלו לנשור מהעץ שמול חלוני כמו פיזזו ריקוד חושני ואוושת העלים נעמה לאוזני המראה היה מהפנט כאילו אורח חדש הגיע לבקר, בשביל ראיתי נחליאלי קטן שקיפץ בחדווה וליקט גרעינים..

יהל בן ה- 5 התרגש עד מאוד מהמראה החדש קיפץ והחל במטר שאלות "אמא זה סימני הסתיו"? "אמא כבר לא נלך לים"? "אמא, אני צריך מגפיים"? " אמא את מריחה את זה" והושיט לי עלה קטן בצורת לב נשמתי עמוק והתרגשתי תמיד הגשם הראשון מרגש אותי כמו היה פרלין ראשון שאותו אני בוחרת מתוך קופסת השוקולדים שלי.

איך אוכלים שוקולד? עם כל החושים

ריחות של דשא רטוב ואמא אדמה מהולה בגשם הראשון התערבבו כמו היו מרקם חדש לגנש שוקולד חורפי ומפנק כמה אושר בא איתו…כל החושים פועלים ודרוכים הרהרתי בלב רגע זה מזכיר לי את ההרגשה כשאני מכינה שוקולדים בעובדת יד וקינוחי בוטיק ממש יש התרגשות בלב בפנים יש התרגשות בידיים בעיניים חייכתי ועניתי מהורהרת "כן יהלי" ואחזתי את כף ידו הילדותית החמימה ונעימה "הסתיו כבר כאן, הגשם הראשון ירד, שלוליות יש בשפע" "אז אולי" עונה לי יהל בקול בטוח "אולי נקפוץ לתוכן, במקום שאת תלכי לעבוד עם השוקולד"…

זיכרונות של ילדה קטנה ביום חורף

הילדה שבי נדרכת נזכרתי בילדותי הקסומה שלי אי שם בשנות ה -80 בעיר הולדתי רמת גן ברחוב ביאליק חוזרת מבית ספר יסודי כל החבורה פוסעים בדרך קיצור במגרש חניה ענק שם אחרי גשם נוצרה שלולית ענקית (היום אגב ממוקם שם בניין רב קומות) היינו נאספים כל הילדים נעמדים סביב עוצרים נשימה בהתלהבות כה רבה ותוהים למי יש אומץ להכניס רגל לתוך השלולית העצומה, הבניינים סביב השתקפו בתוך השלולית שנוצרה זה הרגיש לנו כעומק האוקיינוס כל החושים שלנו פעלו שם ההתרגשות בשיאה, המבטים למי יש אומץ? מי יעיז? ומי יישאר בחוץ במקום הבטוח? מי שנכנס אפילו רק קצת הרגיש כי נגע בכוכבים השלולית הגדולה הגיעה עד הקרסוליים ומסביב כמו ציור הבתים השתקפו בתוכה.

ובו יסופר על שוקולד טעמים וחושים נפלאים

ממש כמו הכנת שוקולד אני מתחברת למציאות העכשווית שלי כשוקוליטיירית אני תמיד רוקמת טעמים וחלומות חדשים האם אוסיף תבלינים כמו צ'ילי מעקצץ? או קינמון מחמם לב? או אלך על בטוח על גרידת תפוז? או מריר וקקאו טעם קלאסי? האם אני רוצה שהחושים יתרגשו ויעופו למרומים? או יתעטפו בחיבוק אימהי ואוהב?
"הסתיו מגיע" צהלותיו של יהלי מעירות אותי ממחשבותיי "אימא אולי היום נכין משהו טעים משהו שמתאים לחורף"? "רעיון מעולה יהלי" אני עונה יהלי צוהל וזורח כמו הגשמת חלומות כמה אושר יש בחיוך של ילד.כבר מתכננת מה נכין החושים שלי פועלים במהירות האור "נלוש נגלגל נטבול עם הידיים חוש המישוש המיטבו" אני אומרת " אנחנו גם נסתכל על השוקולד נראה מה אנחנו אוהבים נתפעל מהקישוטים סביב " ויהל צוחק "זה חוש הראייה" …
והכי חשוב אני ממשיכה "נטעם נראה שיצא מוצלח" "נו ברור את אמא שוקולד יצא הכי מוצלח" ובועט בענף קטן….המתגלגל במורד השביל שביל השוקולד "אתה יודע איך יודעים שהשוקולד טרי"?אני מאתגרת אותו "אם מקרבים את השוקולד ממש קרוב ליד האוזן ושוברים שומעים קול פיצוח קראנץץץ' איכותי כמו שולח לך סוד אישי אני כאן ילד אתה יכול לסמוך עלי" ואולי באמת אקפוץ היום לשלולית אני תוהה…ואני ממשיכה "הריח שיהיה בבית יהיה כל כך נפלא כולם יצאו פתאום מהחדרים ויתקבצו סביב הסיר ללגימת שוקולטה נפלאה"..

 

מתכון למשקה שוקולטה – מאת: נטע מולה סופר, שף שוקוליטייר.

3 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקהמתכון למשקה שוקולטה – מאת: נטע מולה סופר, שף שוקוליטייר.

350 גרם שוקולד מריר

1 כף אבקת קקאו אדומה

1 כפית קינמון טחון (לא חובה)

קמצוץ צ'ילי

שוט וויסקי אירי

קצפת

 

ההכנה:

בסיר מביאים את החלב והשמנת לרתיחה מסירים מהאש מוזגים את השוקולד מערבבים עד המסה מוחלטת מוסיפים את האבקת קקאו מערבבים עד שהאבקה נטמעת מוזגים לספלים מוזגים לפי הטעם חצי שוט וויסקי מעל מפזרים מעט צ'ילי חריף, לקישוט מוסיפים קצפת ונהנים מהחיים הטובים!!

 

 

נטע בשביל השוקולד – שף שוקוליטייר מומחית לשוקולד ולסדנאות בוטיק

דף עסקי: https://www.facebook.com/netachocolate4u/

אתר: www.chocolata.co.il